Mi az a fedélzeti eszköz?

A fedélzeti eszköz a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-vel szerződött logisztikai szolgáltatók által már korábban a járművekbe beszerelt, vagy újonnan, a felhasználó által az értékesítési pontokon vásárolt (valamely Bevallási közreműködő által forgalmazott) GPS alapú nyomkövető eszköz.

 

A fedélzeti eszköz lehet:

- beépíthető (a kiválasztott szolgáltatónál vásárolható meg és szakemberek segítségével építhető be)

- beszerelhető (saját kezűleg 10 perc alatt, bármilyen gépjárműbe beszerelhető, 12 V-os dugaljról/szivargyújtóról üzemeltethető) 

 

Ha gyakran veszi igénybe a fizetésre kijelölt útszakaszokat, akkor a fedélzeti eszközzel történő bevallási mód javasolt. Ehhez többek között a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-vel szerződött flottakövető szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások (ún. bevallási közreműködők) biztosítanak fedélzeti eszközöket.

Ha már rendelkezik fedélzeti eszközzel, tekintse meg a bevallási közreműködők listáját>> vagy érdeklődjön személyesen saját flottakövető szolgáltatójánál. Amennyiben flottakövető szolgáltatója szerződésben áll a NÚSZ Zrt.-vel, tehát megtalálható a listán, úgy fedélzeti eszközét regisztrálhatja a rendszerben.

Ha nem rendelkezik még fedélzeti eszközzel, vagy olyan flottakövető szolgáltatóval szerződött, amelyik nem szerepel az említett listán, akkor az útbevallásra alkalmas fedélzeti eszközt megvásárolhatja a kijelölt értékesítési pontokon, és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-vel szerződött flottakövető szolgáltatóknál. Útbevallásra alkalmas fedélzeti eszközt azok a flottakövető szolgáltatók tudnak biztosítani, akik a NÚSZ Zrt.-vel bevallási közreműködői szerződést kötöttek.

 

A fedélzeti eszközök bárminemű letakarása, blokkolása jogosulatlan úthasználatnak minősül és automatikusan bírságolás a következménye.