Egyenlegkezelés

Egyenleg létrehozása

Felhasználói egyenlege csak regisztrált ügyfeleknek lehet, amely automatikusan létrejön a regisztráció során. Egy ügyfélnek több egyenlege is lehet, ezzel járműveit csoportokba szervezheti és ezekről összesített kimutatást kérhet. Az alábbi lehetőségeket kínálja a rendszer.

Egy folyószámlához egy jármú tartozik

Ebben az esetben egy jármű fogyasztja az egyenleget, ezért a riasztásokat járművenként kapja meg.

Egy folyószámlához több jármű tartozik

Az ügyfél egy folyószámlán tartja nyilván az összes járművét, és erről összesített kimutatásokat kap. Ha a közös folyószámla egyenlege kimerül, akkor az összes autó fedezete egyszerre megszűnik.

Több folyószámlához több jármű tartozik

Ebben az esetben csoportokba tudja rendezni a járműveket így a kimutatásokat csoport szinten tudja ellenőrizni.

Egyenleg feltöltése

A regisztrált ügyfelek egyenlegüket személyesen az ügyfélszolgálati irodákban és az értékesítési pontokon, valamint ezen az internetes ügyfélszolgálati portálon tölthetik fel. A tranzakciók sikerességéről azonnal visszajelzés érkezik.

Egyenleg lekérdezése

Egyenlegét interneten és telefonon is lekérdezheti, de ügyfélszolgálati irodáinkban személyesen is lehetősége van erre..

Annak érdekében, hogy egyenlegét időben feltölthesse, az útdíjszolgáltató információkat küld e-mailen a felhasználó felé az egyenleg aktuális állásáról. A felhasználó képes a számlájához rögzíteni egy általa megállapított összeget, melyet elérve a rendszer automatikus értesítést küld számára.

Úthasználati tranzakciók lekérdezése

A járművek úthasználata lekérdezhető akár teljes flottára, meghatározott időintervallumra. Könnyen feldolgozható, exportálható "csv" formátumban, a következő adatokkal lehet flottalekérdezést készíteni:
viszonylati jegy szám/OBU használat, rendszám, gépjármű felségjelzése, kategória (J2, J3, J4), Euró-kód, szakasz azonosító, menetirány, felmerült költség, vásárlás dátuma, érvényesség kezdete, érvényesség vége (viszonylati jegy esetében). 

A tranzakciók listáját lekérheti egy gépjárművét vagy a teljes flottáját érintően egyaránt. A lekérdezés eredményét az internetes felületen keresztül lementheti.

Egyenleg megszűnése

A szerződött díjfizető egyedi úthasználati folyószámlájára történő utolsó egyenlegfeltöltésétől számított 2 év elteltével automatikusan megszűnik az egyedi szerződés. A szerződés megszűnése előtt 15 nappal a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a Regisztrációs Adatlapon megadott számra SMS értesítést küld arról, hogy amennyiben az egyenleg feltöltésére nem kerül sor, úgy az egyedi szerződés 15 nap elteltével megszűnik, az egyedi úthasználati folyószámla egyenlege a folyószámláról útdíjként a díjszedő részére átutalásra kerül.

Az egyedi úthasználati szerződés megszűnése esetén a szerződött díjfizető által az egyedi úthasználati folyószámlára feltöltött és fel nem használt egyenlegek nem kerülnek a szerződött díjfizető számára visszafizetésre.